UW Naturcosmetic
C&C Laboratory's
Carlotte

UW Teafaolajos sarokápoló: a szép bőrért és az egészséges lábakért

 

Nyakunkon a nyár, és vele ezer jó dolog, ami vár ránk. Lehet lazán, kényelmesen öltözködni, élvezni egy apró szellő frissítő hatását. Félretehetjük a zárt cipőket, hogy a nyitott, rövid viseletet, a szandálokat, papucsokat részesítsük előnyben. Az ilyenkor általános lenge nyári öltözködés velejárója, hogy bizonyos testrészeinket nem fedi el teljesen. Az egyik legszembetűnőbb ebből a láb, hiszen ilyenkor jellemzően könnyű papucsokat, nyitott és levegős szandálokat viselünk. Van, aki tudatosan felkészül erre az időszakra, és van, aki most jön rá, hogy gyors segítség kell ide. A lábápolás nem szezonális dolog, de a nyári viselet, a strandolás, biciklizés közszemlére teszi a lábat, és sajnos számos esetben előfordul, hogy van mit takargatni. A probléma sok mindentől kialakulhat: ez lehet a divat trendek hatására egy rosszul megválasztott lábbeli, télen zárt cipő okozta horzsolások és bőrkeményedések, illetve a sporttevékenységből adódó kisebb-nagyobb kellemetlenségek. Ami azonban közös, hogy a felmerülő problémára megoldást kell találni.

Indulás előtt tegyük tisztába a bőrkeményedés fogalmát:

Mi a bőrkeményedés? A bőr szarurétegének megvastagodása esetén beszélhetünk bőrkeményedésről. Kialakulásának területei: a talp, ahol a bőrt sok dörzsölés, nagy terhelés éri, illetve a testsúly nem egyenletes eloszlása szintén itt tetten érhető leginkább. A másik kényes terület a tenyér, amely a munkánk, hobbink, sporttevékenységünk által rengeteg terhelést kaphat. A dörzsölés hatására a bőrsejtek termelődése felgyorsul, és így egy elhalt hámsejtekből álló, kemény bőrréteg alakul ki. Ez a szervezetnek egy védekező mechanizmusa, amellyel védőgátat épít magának az erős külső hatásokkal szemben. Ha olyan szinten megvastagszik ez az élettelen bőr, hogy merev lesz, könnyen berepedhet. Ez már fájdalmas is lehet, főleg, ha eléri az élő idegeket is tartalmazó réteget, és beengedi a kórokozókat.

 

Melyek azok a területek, amelyek ki vannak téve a veszélynek, milyen tevékenység közben jelentkezhetnek?

Szabadidős tevékenység:

Túrázás: a gyártók itt igyekeznek kellemes és kímélő viseletet biztosítani, de könnyen megeshet, hogy nem minőségi anyagból választunk. Lehetőleg hordjunk kívül-belül bőr cipőket, amelyek optimális szellőzést biztosítanak, és nem dörzsölik a bőrt. A nyári melegben túrázáshoz érdemes levegős szandált hordani, amely könnyű viseletet biztosít. Igyekezzünk úgy megválasztani a szandált, hogy a talp a sarok alatt nem egyenes, hanem kiemelkedve a sarok formájához igazodik, ezzel egyenletes súlyelosztást biztosítunk, és nem terheljük túl lábunkat, ami újabb veszély forrása.

Sport:

Biciklizés, súlyzós edzések, fitnesz: ezek mind olyan tevékenységek, amelyek többségében a kéz van kitéve a folyamatos dörzshatásnak. Aki biciklizik, vagy súlyzós edzéseket végez, annak nem ismeretlen sajgó, hólyagos tenyér fogalma.

A viselet és a mindennapos kihívások:

A divat befolyása

A tavasz és nyár egy olyan időszak, amelyre a tervezők is előszeretettel gondolnak, jobbnál jobb kreációkkal, új trendeket alkotva. El sem tudjuk kerülni a „jó ajánlatokat”, mert a forgalmazók lépten-nyomon rendesen ellátnak minket, gazdag fantáziával. Amikor kiválasztjuk a nekünk tetsző modellt, még nem tudjuk, hogy a tartós viselet milyen következményeket hordozhat magában.

A nyári könnyű viselet veszélyei:

Papucsok: a „flip-flop” papucsok divatosak, könnyű viseletet biztosítanak, de a pántok okozhatnak (és okoznak is…) kellemetlen dörzsölést a lábújjak között és a lábfejen. Ez már rövid idő után nagyon kellemetlen tud lenni, fájdalmas és fertőződhet. Ha erre a bőrünk különösen érzékeny, akkor át kell gondolni a lábbeli viselését, illetve, ha már kialakult a probléma, akkor a megfelelő védelemről és regenerálódásról gondoskodni kell. A vékonytalpú papucsok esetében fennáll a veszély, hogy a talp túl puha, tartás nélküli, így egyrészt a talaj apró egyenetlenségei miatt okozhat kellemetlenséget, másrészt megterheli az Achilles-ínt, így annak fájdalmát válthatja ki.

Szandálok: A pántos kivitelek igyekeznek stabilizálni a lábbeli tartását, ezzel kényelmesebb viseletet biztosítva, azonban ha a szandál sarka túl magas, akkor a testsúly nem oszlik el egyenletesen és a lábfej elülső részére terhelődik. A boka könnyen kibicsaklik, a hőségben megizzadó talp pedig lecsúszhat a szandál orra felé, a lábujjak összenyomódnak, a pántok mellett fájdalmas kidörzsölődések, hólyagok alakulhatnak ki. Ezek a könnyű nyári szandálok utcai viseletre optimálisak lehetnek, de munkában, vagy kiránduláson, egyenetlen talajon való használatra már nem alkalmasak. Túrázáshoz érdemes körültekintően választani.

Nyári cipők: a gumi vagy műanyag felsőrésszel készült nyári cipőkben fokozottan izzad a láb, a bőr felázik, megpuhul, ami teret nyit a legkülönfélébb kisebb sérüléseknek, hólyagoknak, kidörzsölődésnek. Lehetőleg kerüljük a szintetikus anyagokból készült nyári lábbeliket.

Optimális cipőválasztás: fontos, hogy puha legyen, és jól megtámassza a láb boltozatát.

Hogyan csökkentsük a fertőzés veszélyét:

Megfelelően választott lábbeli, papucs

Nyilvános helyen papucsban zuhanyozzunk

Csak biztonságos, tiszta, egyenletes terepen járjunk mezitláb

Biztosítsunk szellős viseletet a lábnak, hogy ne izzadjon a nagy melegben

Túrázásnál a rovarcsípésekre ügyeljünk, folyton vizsgáljuk lábunkat, és testünk – főleg- fedetlen részeit (indokolt esetben, illetve kullancs  csípés esetén csak az orvosi beavatkozás hatékony)

Van úgy, hogy megtörtént a baj! A sarok repedt, hólyagos, fájdalmasak a tünetek, és lábunk olyan nehéz, mintha ólomsúlyokat cipelnénk, vagy megcsípett a rovar, vagy egy nagy zakó a biciklivel… és még lehetne sorolni az aktív életmóddal járó veszélyforrásokat.  A lényeg, hogy kell a segítség, de mi számít hatékony segítségnek? Ez állandó kérdés!

Teafa levele

Létezik egy növény, amely hatóanyagait tekintve számos olyan területen fejt ki gyógyhatást, amely számunkra fontos lehet a gyors és sikeres probléma kezelésben. Ez a Teafa. Immunerősítő, természetes gyulladáscsökkentő, baktérium-, gomba-, és vírusölő. Pont erre van szükségünk!

Teafaolaj

A teafaolaj a természet patikájának egyik legcsodálatosabb, leghathatósabb szere; gyógyító hatása tudományosan bizonyított. A belőle készült olaj a bőr számára az egyik legértékesebb, természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló gyógyító hatású kivonat.

Hogyan segít a sérült bőrterület regenerálódásában?

Segít elpusztítani a betegséget terjesztő kórokozókat, mikroorganizmusokat, gombákat, baktériumokat

Segítő hatást fejt ki a sejtek fejlődésére, megújulására

Enyhén zsibbasztó, ezért fájdalomcsillapító hatású is, mely kiváló csípések, sérülések gyógyításánál

 

Mire jó még a Teafaolaj?

Íme, néhány jellemző tevékenység a nyári szezonban, amelyek sűrűn helyet foglalnak életünkben:

Ekcéma kezelésére

Köröm-és lábgombásodás ellen

Repedezett, sérült, gombásodott bőrre

Horzsolásokra

Szemölcsök kezelésére

Égési sérülések, rovarcsípés utáni regenerálódásra

Pikkelysömörre

 

Tippünk a védekezéshez a sokoldalú Teafaolajos sarokpáló, amelyről bővebben itt olvashatsz!

Facebook

KAPCSOLAT|KARRIER

Copyright 2016. All Rights Reserved.